A kamaszkor egyébként is maga a gyötrelem, de Bea tudja fokozni. Nem elég, hogy középkori festők középkori művészetét kellett nézegetnie, de még masztizni sem tudott egy rendeset. Veled vagyunk, anya!

Minden történetre nyitottak vagyunk, ami a puncihoz kapcsolódik. Neked mi a legmeghatározóbb élményed? Küldd el nekünk a leabugyival@gmail.com címre!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kedves Pinablog!

30 éves múltam a héten, és szeretnék egy őszinte vallomást tenni. Az apropója, hogy a lányomat nemrég adtuk iskolába, és erről eszembe jutott egy saját gyermekkori élményem, amit régóta őrizgetek magamban. Most elengedem.

Tizenöt éves vagyok, állok az iskola aulájában, és azon tűnődöm, hogy miért vagyok rossz. Merthogy rossz vagyok, bűnös, eleve mocskos, az számomra kétségtelen. Állok az iskola aulájában, és sorra veszem a Mária és Madonna témájú festményeket. Húsvétkor, ami a keresztény vallásban is a termékenység, az újjászületés ünnepe, kiállítás nyílik az iskola aulájában. Katolikus iskola. Megint elönt a furcsa szomorúság és a szégyenérzet.

Pontosan úgy, mint amikor a bűnbeesésről beszélünk hittan órán. A Biblia szerint Éva nem tudott ellenállni a kígyó kísértésének, és beleharapott a csalogató, üdepiros almába a Tudás fájáról, holott ezt megtiltotta az Úr. Emiatt Ádámmal együtt száműzte őket Isten a Paradicsomból, így az örök kétség és nehézség színhelyéül szolgáló Földön találták magukat. Mindezt Éva miatt.

Azóta sem voltak restek erre emlékeztetni az ilyen témájú műalkotásokban. Éva, azaz a nők jellegzetes női jegyeit szorgalmas elnyomás alatt tartják.

Állok az iskola aulájában 15 évesen, és azon tűnödöm, hogy valamennyi női alak a képen vagy le van vágva derék felett (azaz megszabadították a nemiségtől), vagy egyáltalán, az öröm, a báj, vagyis valamennyi tulajdonság, amitől egy nő vonzó lehet, kívánatos, esetleg izgalmas, az le van vakolva pátosszal. "Ez nem jelenthet jót." - gondolom, majd megint elönt a szomorúság és a szégyenérzet.

Hosszú pulóvert viselek, lehetőleg sötét színűt, nő a cicim, de próbálok láthatatlanná válni. Azt, ott, ahogy hívtam, csak a vízsugárral érintem, kizárólag a tisztálkodás ürügyén. Esténként fájdalmasan "húz", azt hazudom, hogy álmomban nyúltam oda. Ami azután történt, abban semmi tisztességes nincs, mivel túl jó volt. Természetesen tudom, hogy amit csináltam, bűn, az paráznaság, de nem akarom meggyónni. Kerülöm az osztálytársaim tekintetét, mintha stigmák lennének a ruhámon, nézzétek, ott megy a MASZTURBÁLÓS! Meg akarok halni, de újra és újra azt álmodom, hogy odanyúlok. 

A lányomat művészeti suliba írattuk, mert imád rajzolni. Remélem, újrafesti a női alakokat.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy like-ot ránk a Facebook-on is!